Vragen & Antwoorden

Vind hier antwoord op vragen over de Webshop en de verzorging van planten

Momenteel is het erg druk in de webshop, hierdoor kan het 5 tot 6 werkdagen duren voordat jouw order wordt verstuurd.

Op dit moment is het erg druk in de webshop, hierdoor kan het tot 5 werkdagen duren voordat jouw vraag wordt beantwoordt.

We doen ons uiterste best jouw bestelling binnen 2 tot 3 werkdagen te versturen. Je kunt, nadat je van ons de mail met track & trace link hebt ontvangen, je bestelling online volgen via de vervoerder.

Op de productpagina van de plant(en) die jij wilt bestellen voeg je de plant(en) toe aan de winkelwagen en vul je de gegevens in die gevraagd worden. Kies je gewenste betaalmethode en betaal je bestelling. Zodra wij de bestelling binnen hebben, krijg je hier een bevestiging van via de mail. Wanneer wij jouw bestelling hebben verzonden, krijg je een e-mail met daarin een track & trace link.

Ja, je kunt een bestelling plaatsen vanuit de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Portugal, Zweden en Zwitserland.

Wij kunnen helaas geen planten versturen buiten de Europese Unie in verband met fytosanitaire restricties.

Wij werken hieraan om dit wel mogelijk te maken.

Om te voorkomen dat planten onnodig lang in transport zijn (in verband met het weekeind) versturen wij planten buiten de Benelux gebruikelijk alleen op maandag, dinsdag en woensdag.

Op het moment van invullen van je adres gegevens zullen de verzendkosten naar jouw land zichtbaar worden.

Binnen Nederland kun je betalen via iDeal en PayPal en met Bitcoin. Voor alle andere Europese landen hebben we zoveel mogelijk de meest gebruikte betaalopties aangeboden zoals: PayPal, Bitcoin, Bancontact, ING Home’Pay, KBC/CBC Betaalknop, Belfius Direct Net, SOFORT Banking, Giropay, EPS. Mocht de betaaloptie die jij graag gebruikt er niet tussen staan laat het ons dan weten, zo kunnen we nagaan wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer je niet thuis bent op het moment dat onze vervoerder jouw bestelling bij jou wil bezorgen, dan zal jouw bestelling bij de buren worden afgegeven. Je ontvangt dan een briefje in je brievenbus bij welke buren je jouw pakket kunt ophalen. Doe dit altijd zo snel mogelijk want je plant wil altijd zo snel mogelijk uit de doos!

Volgens de ruil en retour regels voor bederfelijke producten, waaronder al onze kamerplanten en knollen vallen, hoeven we volgens de wettelijke regels rondom de bedenktermijn van 14 dagen, je bestelling niet retour te nemen. Maar we vinden het natuurlijk heel vervelend als je niet tevreden bent. Stuur ons via het contactformulier een bericht zodat we je verder kunnen helpen.

Ja, je kunt je bestelling annuleren door het te herroepen met het herroepingsformulier in de Algemene voorwaarden of stuur een bericht via het contactformulier.

Het herroepingsrecht houdt in dat je op alle producten die je online of in een fysieke winkel koopt een bedenktermijn van 14 dagen hebt na het ontvangen van de producten, binnen deze termijn moet je het product weer retour kunnen sturen. Er is echter een uitzondering voor bederfelijke producten. We vinden het natuurlijk niet leuk als je niet tevreden bent, stuur in dat geval altijd een bericht via het contactformulier zodat we je verder kunnen helpen.

Al onze planten zijn altijd vers van de kweker en zijn daarom van de best mogelijke kwaliteit. Mocht je desondanks niet tevreden zijn over de kwaliteit dan vinden wij dat natuurlijk heel vervelend. Stuur ons via het contactformulier een bericht zodat we je verder kunnen helpen.

– Wanneer de plant(en) de eerste 30 dagen na ontvangst verpot, wortels gespoeld of worden overgezet in een ander substraat dan komt de garantie te vervallen. 

Nog een plant toevoegen aan je bestaande order kan helaas niet. Wanneer deze optie beschikbaar komt dan zullen wij deze zeker toevoegen aan de webshop.

Wanneer je je bestelling niet in je account ziet heb je een bestelling geplaatst terwijl je niet was ingelogd, je zult dan wel ook een track en trace ontvangen wanneer je bestelling is verzonden.

Momenteel is het erg druk, daardoor zal het versturen van je order binnen 5 a 6 werkdagen plaatsvinden. Wanneer de order verstuurd wordt naar landen buiten de Benelux dan worden deze alleen verzonden op maandag, dinsdag of woensdag om te voorkomen dat planten onnodig lang in transport blijven met het weekend ertussen.

Op dit moment ondervinden veel bestellingen een vertraging in de verzending door de drukte bij logistieke bedrijven door COVID-19. De planten kunnen door onze inpaktechnieken tot 2 weken goed overleven.

Afhankelijk van je locatie en de reis van je bestelling zal Casa Botanica mogelijk zonder meerkosten een heat pack aan je pakket toevoegen om je planten te beschermen tegen koud weer.

Ja, alle bestellingen worden verstuurd met track en trace link, je ontvangt hiervan een losse email.

Helaas kunnen wij nog geen planten versturen buiten de EU en Europa in verband met fytosanitaire restricties. Wij doen ons best om dit mogelijk te maken.

Pot de Caladium knol ongeveer 10 tot 15 centimeter diep in een (kwekers) pot van ongeveer 15 cm diameter met de juiste kant boven, dit is de kant waar je uitstulpingen ziet, hier zal de plant uitgroeien. Mocht je de knol per ongeluk verkeerd planten dan zal hij uiteindelijk ook opkomen alleen duurt het proces dan langer.

Gebruik goed doorlaatbare aarde en geef de opgepotte Caladium een warme en lichte plaats en matig water tot de eerste uitlopers verschijnen maar houd de aarde wel licht vochtig. Wanneer er meer bladeren komen en de temperatuur stijgt kun je steeds meer water geven. Als er geen nachtvorst meer is dan kan de Caladium ook buiten geplaatst worden, zie de beschrijving bij de Caladium op de website welke plek jouw Caladium buiten prefereert (halfschaduw/zon).

Caladiums die in de zon staan zullen meer water nodig hebben dan Caladiums die in de schaduw staan. De Caladium kan ook als kamerplant gehouden worden.

Geef de Caladium regelmatig water, houd de aarde licht vochtig. Teveel water kan onherstelbare schade aanrichten aan de wortels van de plant.

Wanneer de plant in de rustfase komt kun je de knol van de Caladium uitgraven en schoonmaken om te bewaren voor het volgende groeiseizoen. Bewaar de schone knol bijvoorbeeld in vermiculiet of droge kranten. Het is belangrijk dat de knol droog is en blijft.